The contribution of the process costing system to the profitability of Pascualito bakery – 2019
DOI:
https://doi.org/10.53641/junta.v3i2.57Keywords:
the costing process system, profitability, costs, bakery sectorAbstract
The main objective of this research is to determine the influence of the process costing system on the profitability of the Pascualito bakery in the province of Concepción, Junín department in 2019. The research is applied at an explanatory level, non- experimental design - transectional, the sample is non-probabilistic focused on management documents. As a result, the significant influence of the process cost system on the profitability of the Pascualito bakery was determined.
Downloads
References
Apaza, M. (2001). Contabilidad de costos, concepto y casos de aplicación. Lima: Editorial El Pacific.
Estrella, E., Góngora, G. & Méndez, M. (2012). La innovación en sistemas de control de gestión de las pyme y su relación con el rendimiento. Un estudio empírico. En XVII Congreso Internacional de Contaduría, Administración e Informática. México D.F.: ANFECA.
Gómez, L. (2016). Costo de producción y rentabilidad de una empresa industrial, distrito de Ate, periodo 2016-2018 (Tesis de título profesional, Universidad César Vallejo, Lima, Perú).
Hernández, R., Fernández, C. & Baptista, M. (2010). Metodología de la investigación. (5ta ed.). México D.F.: McGraw Hill. Recuperado el 27 de junio de 2020
Neuner, J. (2011). Contabilidad de costos (Según edición ed.). México: Limunsa.
Rincon, C. (2017). Costos, decisiones empresariales. Bogotá: Ecoe Ediciones.
Uribe, R. (2011). Costos para la toma de decisiones (1era ed.). Bogotá: McGraw- Hill Interamericana.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2021 Celia Matilde Quesada Osorio

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.